Facebook, London

Bespoke interactive ceiling feature & selfie wall

The Light Lab recently completed work on a bespoke interactive lighting feature at the London headquarters of Facebook UK. Working with Howard Brothers Joinery and Hush Studios the installation provides a tranquil lighting effect to the breakout area. Alongside the backdrop of breathtaking views of the city, we used Philips iColor Flex RGB LED modules in a custom configuration within the joinery panels of the floating ceiling feature

The lighting effects change when users interact with the LED display at the head of the installation, with the software also pulling live data from facebook operational statistics to create real-time visuals of Facebook use around the world.

In addition, we also created a ‘selfie wall’ for the entrance to the office, which enables users to choose from a selection of lit backdrops, to take a ‘selfie’ that uploads directly to their Facebook profile.